Dokkum

Dokkum, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Dokkum
Wapen van Dokkum

Aantal inwoners: 12.675
Aantal rijksmonumenten: 145

Samenvatting van Dokkum

Het Grootdiep in Dokkum
Het Grootdiep in Dokkum

Dokkum is een gezellige vestingstad in het noorden van de provincie Friesland, de stad heeft internationale bekendheid doordat de heilige Bonifatius in de omgeving van Dokkum is overleden. In het museum Dokkum is daarom ook een tentoonstelling van Bonifatius te bewonderen.

Dokkum is onderdeel van één van de Friese Elfsteden en heeft een functie voor de hele omgeving. Ondanks dat de vestingstad maar ongeveer 13.000 inwoners heeft, heeft de stad wel een echt stadsgevoel. Rondom de binnenstad is de vorm van de vestingwallen nog goed zichtbaar.

Interessante geschiedenis van Dokkum

Het Stadhuis van Dokkum
Het Stadhuis van Dokkum

Dokkum is een erg gezellige oude vestingstad, doordat het een oude vestingstad betreft is er nog veel cultureel erfgoed te bewonderen. Door de stad zijn grachtjes te vinden, dit zorgt voor een gezellige indruk in de stad. Verder zitten er rondom de stad vestingwallen en bolwerken, hieromheen is water te vinden. Straatjes in de binnenstad lopen her en der omhoog, ook dit maakt de stad gezellig.

 

(Wil je hier meer over weten over vestingsteden kijk op onze speciale pagina vestingsteden!)

Bezienswaardigheden in Dokkum

De Grote of Sint-Martinuskerk in Dokkum
De Grote of Sint-Martinuskerk in Dokkum

In In deze gezellige vestingstad kun je lekker op ontdekkingstocht gaan de stad heeft genoeg bezienswaardigheden De belangrijkste monumenten zijn: onder anderen “Het Stadhuis, de panden tegenover het stadhuis, de Waag, de Molens en de mooie gebouwen aan het Grootdiep.”

ga dus lekker ontdekken Dokkum heeft het :p

Winkelen in Dokkum

De Grote Breedstraat in Dokkum
De Grote Breedstraat in Dokkum

Als je wil winkelen kun je in Dokkum kopen wat je nodig bent, tot al je levensmiddelen, kleding, elektronica en andere producten. Kortom als je cultureel erfgoed wil afwisselen met winkelen is Dokkum een aanrader, echter als je echt goed wil winkelen kun je beter uitwijken naar Leeuwarden.

Dokkum:
Koopavond: Vrijdag

Activiteiten in Dokkum

Museum Dokkum
Museum Dokkum

Je kunt van alles gaan doen in Dokkum, al is het niet erg uitgebreid, maar je hebt keuze in wat je wil doen. Bijvoorbeeld een museum bezoeken, theater, filmpje of een rondvaart door de stad.


MUSEA DOKKUMATTRACTIES DOKKUM
  • Museum Dokkum, met onder andere een tentoonstelling van Bonifatius (Heilige). Klik hier voor de website.
  • Natuurmuseum Bruinenberg, klik hier voor de website
  • Maak een mooie rondvaart door de stad, klik hier voor de website.
BIOSCOPEN DOKKUMTHEATERS DOKKUM
  • Filmhuis Dokkum, bioscoop met bijzonder programma. klik hier voor de website.
  • Sense Dokkum, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Dokkum

De Stadswallen in Dokkum
De Stadswallen in Dokkum

Rondom de binnenstad kun je mooi wandelen over de stadswallen en de bolwerken met daaromheen water. Daarnaast kun je naar het Bonefatiuspark, het Tolhuispark of het Lindenhof. Heerlijk van de natuur genieten kun je heel erg goed in het Lauwersmeergebied, dit staat tevens op de UNESCO Werelderfgoed lijst! Een grote aanrader dus, alsmede het gehele Waddengebied.

Stappen in Dokkum

De Diepswal in Dokkum
De Diepswal in Dokkum


Vele gezellige terrasjes (aan het water) maken de stad gezellig om uit te gaan, lekker en en drankje erbij en genieten. Verder kun je een paar kroegjes en een bar vinden, voor het betere stapwerk ben je zo in Leeuwarden.

Meer foto's van Dokkum