1280px-Flag_Groningen

Groningen is een provincie met wijde uitzichten, veel weilanden en boerderijen. Tussen de weilanden kom je kleine oude dorpjes tegen en hier en daar een Borg. Een borg is een belangrijk gebouw, vaak een grote boerderij dat neigt naar een klein kasteel.

Ook kent Groningen diverse grotere plaatsen en de stad Groningen welke de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kijk verder op deze pagina om deze plaatsen te ontdekken!

APPINGEDAM

Appingedam is een klein maar een gezellig stadje in het noordoosten van de provincie Groningen. De stad heeft niet zoveel inwoners, het aantal staat namelijk op ongeveer 12.000. De inwoners van Appingedam worden een Damster genoemd of gewoon een Appingedammer. Dit stadje is voor oudbouw liefhebbers zeker het bezoeken waard.

BOURTANGE

Bourtange is een model vestingdorp in de provincie Groningen, het is als het ware een prachtig openluchtmuseum. Lees meer over vestingsteden op onze speciale pagina, klik hier. Bourtange is een echte model-vesting welke is gereconstrueerd. Beleef de echte sfeer van een vestingstad zoals deze vroeger was is een zo goed als auto-vrij vestingdorp. Hoewel het een vesting betreft heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad en is het dus geen vestingstad, maar dorp.

GRONINGEN

De stad Groningen is een oude, grote, gezellige stad in het noorden van ons land. Groningen telt bijna 200.000 inwoners en is daarmee veruit de grootste stad van noord Nederland. De meeste noordelingen noemen Groningen gewoon “Stad”. Groningen kent veel geschiedenis en is erg interessant voor cultureel erfgoed liefhebbers. Verder uitermate geschikt voor shoppers, cultuur liefhebbers en stappers.

 

 

 

VEENDAM

Veendam is een gezellig dorp in de provincie Groningen, het is een groene plaats en wordt dan ook wel Parkstad genoemd. De plaats ligt in de Groninger Veenkoloniën is ontstaan bij veenopgravingen, hierdoor is Veendam ontstaan aan een kanaal voor afvoer van veen. Het kanaal is gezellig aangekleed met vele witte bruggen en wordt veel gebruikt door de toeristische vaart.

WINSCHOTEN

Ik wil graag naar het noorden maar ik wil meer zien dan de stad Groningen! Sommige mensen hebben dat. Dan is Winschoten wel een aanrader.

Winschoten is een stad in het oosten van de provincie Groningen, de stad heeft 18.140 inwoners. Winschoten is een gezellige stad mede omdat de stad veel te bieden heeft.