Vlag provincie Drenthe
Vlag provincie Drenthe

Drenthe is een provincie vol met natuur, er zijn vele heidevelden, zandverstuivingen en veenmoerassen. 

En natuurlijk kunnen we de Hunebedden niet vergeten, dat zijn grafkamers uit het neolithicum  van 4000 tot 3000 v voor Christus.

En natuurlijk zijn er in Drenthe gelukkig nog leuke plaatsen om een bezoek aan te brengen. Kijk verder op deze pagina om deze te ontdekken!

ASSEN

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe, Assen is een leuke gezellige stad maar tegelijkertijd is de stad wat klein, het telt zo’n 67.000 inwoners. Assen is een hele groene stad, de stad een aantal gezellige terrasjes en je kunt hier prima winkelen.

COEVORDEN

Coevorden is een vestingstad in de provincie Drenthe, de stad is de oudste stad van Drenthe en kent daardoor een rijke historie. Aan de stervormige buitengracht en de wegen in de binnenstad is goed te zien dat Coevorden een vestingstad is. Wanneer je de stad ontdekt merk je dat de stad zich sterk maakt voor water, historie en gezelligheid. Hiermee is Coevorden erg geschikt voor een toeristisch bezoek. De stad wordt ook wel ganzenstad genoemd, vanwege de ganzenmarkt welke ieder jaar wordt gehouden op de tweede maandag van november.

EMMEN

Emmen ligt in het zuiden van de Provincie Drenthe, de stad telt een kleine 60.000 inwoners. Emmen is een gezellige groene stad met een uitgebreid winkelcentrum en dierentuin Wildlands.

HOOGEVEEN

Hoogeveen is een kleine stad in Drenthe het ligt vlak bij Meppel de stad is leuk om een keer te gaan kijken het is een leuke winkel stad en er hangt een gezellige sfeer de mensen zijn vriendelijk de stad is wel rustig. Hoogeveen is een stad om zo even te kijken wij raden Hoogeveen niet voor meerdere dagen aan.

MEPPEL

Meppel is een sfeervolle, gezellige stad in het zuiden van de provincie Drenthe. Meppel kent mooie grachten, een aantal gezellige pleintjes en veel winkels waardoor je je prima een dag kan vermaken in deze stad. Ook kun je leuke musea bezoeken.

Met grachten als Prinsengracht, Keizersgracht en Heerengracht wordt Meppel ook wel eens “Mokum van het noorden” genoemd.