Vlag provincie Utrecht
Vlag provincie Utrecht

Utrecht, de meest centrale provincie van Nederland. Met veel natuur, de Utrechtse Heuvelrug en de Soesterse duinen.

Ook met rivier de Lek en de Eem, het Eemmeer en het Amsterdam Rijnkanaal is er ook veel water in de provincie.

Ontdek ook de vele leuke steden en plaatsen in de provincie Utrecht, kijk gauw verder op deze pagina!

AMERSFOORT

Amersfoort is een onwijs gezellige stad, als je door de stad loopt merk je meteen dat je een wandeling door veel geschiedenis maakt. De stad is erg historisch met een groot historisch centrum compleet met muren en poorten. De stad ligt centraal in Nederland met de Onze Lieve Vrouwetoren precies in het midden van ons land. De stad is groot en heeft eigenlijk alles te bieden om voor iedereen een top stedentrip te zijn.

MAARSSEN

Maarssen is een gezellig oud dorp ten noorden van de stad Utrecht en telt zo’n 15.000 inwoners. Maarssen ligt aan de rivier de Vecht en aan het drukst bevaren kanaal van de wereld, het Amsterdam-Rijnkanaal. Met name voor cultureel erfgoed liefhebbers is Maarssen leuk en met slecht weer is er in Maarssenbroek nog een uitgebreid winkelcentrum.

UTRECHT

Utrecht is een grote, oude stad en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Utrecht. In Utrecht kun je top oude gebouwen bekijken, winkelen tot je er zat van bent, tot rust komen in den natuur of lekker gaan stappen. Utrecht wordt ook wel de Domstad genoemd, vernoemd naar het belangrijkste monument de Dom toren van ruim 112 meter.

VIANEN

Vianen is een gezellig oud vestingstadje. Aan het middeleeuwse stratenpatroon is tot op heden niks aan veranderd, Vianen is erg gezellig om een bezoekje aan te brengen. De sfeer die hangt in de stad is aangenaam en nodigt uit om verder de stad te gaan verkennen.

WIJK BIJ DUURSTEDE

Wijk bij Duurstede is een gezellig vestingstadje met zo’n 23.000 inwoners. Het is een erg oud stadje en was vroeger een belangrijke handelsstad onder de naam Dorestad. Rond 1270 is er een kasteel gebouwd, waaraan een stad moest groeien. Aan water kun je in de stad niet ontkomen, in en rondom de stad stromen rivieren.

WOERDEN

Woerden is een gezellige vestingstad in de provincie Utrecht aan de Oude Rijn. De stad kent gezellige pleintjes, mooie monumenten, een kasteel en ´s zomers een heuse kaasmarkt waar nog écht kaas wordt verhandelt. Als je in de buurt van Woerden bent moet je de binnenstad toch even bekijken. Als je met de auto bent en je parkeert in parkeergarage Castellum, dan bevind je je eigenlijk al in een museum