onzekaassteden
Kaasmarkt Gouda

Hollandse kaassteden:

Alkmaar

Edam

Gouda

Hoorn

Woerden

 
Kaasmarkt Alkmaar

Duizenden toeristen komen er naar Alkmaar voor de kaasmarkt, al heel lang wordt er in Alkmaar een kaasmarkt gehouden. Volgens oude documenten was er in 1622 al een kaasmarkt in de stad en vanuit 1593 is er bewijs dat er een kaasdragersgilde werd opgericht. In Alkmaar is de kaasmarkt echt een schouwspel, echt kaas wordt er niet meer verhandeld zoals in Gouda en Woerden.

Data kaasmarkt in Alkmaar:In verband met Corona geen kaasmarkten. Kom later terug.

Kaasmarkt Edam

In het gezellige stadje Edam is tot heden ook nog een kaasmarkt, nadat de commerciele markt stopte in 1922 is er een kaasmarkt/schouwspel opgezet. Er wordt dus geen echte kaas meer verhandeld zoals in Gouda en Woerden, maar wordt het wel nagespeeld. De kaasmarkt is Edam is dan ook een grote toeristische attractie.

Data kaasmarkt in Edam:In verband met Corona geen kaasmarkten. Edam slaat het seizoen van 2021 helaas over.

Kaasmarkt Gouda

In Gouda wordt al eeuwenlang de bekendste kaas van Nederland verhandeld, de Goudse Kaas. Tot heden wordt er nog écht kaas verhandeld in Gouda, op de markt voor de Waag. Rondom de kaasmarkt vind je veel kraampjes en kun je onder andere zien hoe vroeger klompen, karnemelk en kaarsen gemaakt werden.

Data kaasmarkt in Gouda:In verband met Corona geen kaasmarkten. Kom later terug.

Op de plek van de kaasmarkt in Gouda ligt een steen met een QR code, je kunt de kasmarkt dan virtueel bekijken.

Kaasmarkt Hoorn

In Hoorn wordt op een grootse manier een mooi kaasmarkt spectakel neergezet, je kunt genieten van het schouwspel en zien hoe er vroeger kaas werd verhandeld op deze kaasmarkt. Hoorn is van oudsher een echte handelsstad geworden door haar ligging en het belangrijkste handelswaar was kaas.

Data kaasmarkt in Hoorn:In verband met Corona geen kaasmarkten. Kom later terug.

Kaasmarkt Woerden

In het gezellige vestingstadje Woerden vind je nog een kaasmarkt waar echt kaas wordt verhandeld. Ook in Woerden vind je het totale schouwspel hoe kaas verhandeld wordt op een prachtige wijze. (Onder voorbehoud vanaf 3 juli weer!)

Data kaasmarkt in Woerden:In verband met Corona geen kaasmarkten. Woerden slaat dit jaar de kaasmarkt helaas over.