Vlag provincie Zeeland
Vlag provincie Zeeland

Zeeland heeft heel veel water en natuurlijk eilanden! Vele stranden, duinen en veel weidse uitzichten. Verder vele bruggen en de deltawerken.

Op deze mooie eilanden zijn ook nog vele mooie steden en plaatsen te vinden welke het bezoeken waard zijn.

Kijk verder op deze pagina om deze steden en plaatsen te ontdekken!

GOES

Goes is een gezellige stad centraal in de provincie Zeeland en op het eiland Zuid-Beveland. Het is een oude stad, de derde monumentenstad van Zeeland en heeft een beschermd stadsgezicht. Goes was vroeger een vestingstad, dit is alleen nog herkenbaar door de stervormige structuur rondom de binnenstad. De stervormige structuur is groen en met water.

MIDDELBURG

Middelburg is een gezellige, oude, toeristische stad en de hoofdstad van de provincie Zeeland. De stad stamt al uit de 9e eeuw, eens gestart als een zogenaamde ringwalburg. Deze ringwalburg moest Walcheren beschermen tegen de vikingen. Een rangwalburg is een burg omringd door een ronde wal met gracht eromheen, hier konden mensen naartoe vluchten bij gevaar. Deze burg was de middelste burg van Zeeland, vandaar de naam Middelburg.

Middelburg is een bruisende toeristische stad waar je veel kan doen om een geslaagde stedentrip te gaan maken.

SLUIS

Sluis is een heel gezellig vestingstadje, wil je weten wat een vestingstad inhoud? Kijk dan op onze informatie pagina.
Je vind de stad Sluis op het eiland Zeeuws-Vlaanderen in onze waterrijke provincie Zeeland.

Als je in de stad Sluis rondloopt zal je merken, dat er een heel gezellige sfeer hangt, Vooral als het zonnetje lekker schijnt. In Sluis kun je genieten van de vele terrasjes en leuke winkels. Vervolgens kun je ook zeker genieten van de mensen in Sluis die zijn over het algemeen heel sociaal en vriendelijk.

VLISSINGEN

Vlissingen is een echt vissersstadje in Zeeland, Vlissingen is een gezellige stad en ligt aan de noordzijde van de Westerschelde. Vlissingen is het bezoeken waard, als je een leuke stedentrip wilt maken ben je hier op het juiste adres.

ZIERIKZEE

Zierikzee is een erg gezellig en oude monumentenstad en vestingstad, de stad kent namelijk veel monumenten voor haar grootte. De stad is oud en werd in het jaar 976 al vermeld onder de naam Creka en in het jaar 1248 heeft Koning Willem II stadsrechten geschreven voor Zierikzee.

In de jaren 1303 en 1304 is Zierikzee meerdere malen belegerd door Vlaamse troepen, welke werkten onder leiding van Gwijde van Namen. De Vlamingen zijn er nooit in geslaagd Zierikzee over te nemen en zijn verslagen in de Slag bij Zierikzee.

ZOUTELANDE

Zoutelande is een toeristische badplaats op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Met ongeveer 1600 inwoners is het maar een klein dorpje, maar zeker in de zomerperiode zeer toeristische trekpleister. Dit is te danken dat je het gezellige dorp hebt, met aan de andere kant van de dijk en duinen een prachtig badstrand aan de Westerschelde.