1280px-Flag_of_North_Holland

Noord-Holland is zee, strand, duinen, polders en nog meer water. Een wisselvallige provincie met veel weidse gezichten. 

Vele leuke badplaatsen en steden kun je ook volop in deze provincie vinden.

Kijk verder op deze pagina en ontdek deze plaatsen!

ALKMAAR

De stad Alkmaar ligt in Noord-Holland en telt ongeveer 95.000 inwoners. De stad is erg bekend als kaasstad. Alkmaar heeft een prachtig oude binnenstad met maar liefst 399 rijksmonumenten en aan gemeentelijke monumenten zelfs 700! Alkmaar is een erg leuke stad en zeer zeker de moeite waard eens te bezoeken.

AMSTERDAM

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, en met een dikke 800.000 inwoners ook de grootste gemeente van Nederland. De naam Amsterdam komt van een dam die in de 13 eeuw is aangelegd in de rivier De Amstel. Rond het jaar 1300 kreeg Amsterdam stadsrechten en is het in de gouden eeuw uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad ter wereld.

EDAM

In de provincie Noord-Holland ligt een gezellig historisch stadje, met de naam Edam. Edam kun je zeker bestempelen als een toeristisch stadje. Maar minder toeristisch als de naastgelegen plaats Volendam. Edam is een oude stad en voelt erg gezellig aan, verdient daarmee zeker een plekje op de lijst met gezellige steden. Vriendelijke mensen, mooie gebouwen en uiteraard maakt de Edammer kaas de stad bekend. Dat vind je in Edam.

ENKHUIZEN

Enkhuizen is een stad in de provincie Noord-Holland.
de stad heeft ongeveer 18,400 inwoners en 366 Rijksmonumenten.

Enkhuizen is een helle gezellige stad. Dit is ook een is stad wat zeker, op het lijstje mag van de mooiste steden van Nederland.
De stad is eigenlijk een oude havenstad wat aan het IJsselmeer zit ook is Enkhuizen ook nog een Vestingstad. Als je in Enkhuizen loopt merk je dat de stad oud is.

HAARLEM

De mooie stad Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland, Haarlem is een middelgrote stad in Noord-Holland.
Haarlem telt ruim 160.000 inwoners en staat bekend om de gezellige sfeer die in de stad te vinden is. Haarlem is mede daardoor het bezoeken waard. Ook kun je in Haarlem genieten van eindeloos shoppen.

HOORN

Wil je een gezellige stad bezoeken? Dan mag Hoorn niet ontbreken, Hoorn is een toeristisch stadje waar veel te doen is. Hoorn is een stad waar van alles is, er is veel erfgoed, er zijn veel winkel en tevens is er is veel cultuur! Hiernaast is er ook nog genoeg groen.

Hoorn ligt in de Provincie Noord-Holland en telt ruim 71.000 inwoners en 420 rijksmonumenten.

De stad was vroeger een hele belangrijke handelsstad en lag vroeger aan de Zuiderzee. In de stad is nog heel veel geschiedenis te zien.

NAARDEN

Naarden is een gezellige oude vestingstad in de provincie Noord-Holland in de streek Het Gooi, Naarden is tevens de enige stad in het Gooi. Naarden behoorde tot de waterlinie en daardoor mocht er buiten de vesting niet gebouwd worden.

De stad heeft nog haar prachtige vorm, wallen en gebouwen zoals het bij een vestingstad hoort. Naarden heeft een militaire functie gehad door haar ligging, hierdoor is er een dubbele stadswal ontstaan met grachten. Verder heeft Naarden nog stadspoorten, bastions en gebouwen voor wapens en soldaten.

VOLENDAM

Het toeristische vissersdorpje Volendam laat het typische Hollandse beeld zien. Door deze uitstraling is het dorp een enorme toeristische trekpleister geworden. Slenterend over de dijk met zicht op het Markermeer kom je langs de gezellige winkeltjes, restaurants en kroegjes.

Door een stuk over de dijk te rijden of de boot te pakken met je ook zo in het historische dorpje Marken. Dit dorp heeft een vergelijkbare sfeer, maar iets kleiner.

ZAANDAM

Zaandam is een stad die aan de rivier de Zaan ligt. De stad ligt tevens provincie Noord-Holland. Als je van de echte Hollandse Glorie houdt dan Moet je in Zaandam geweest zijn. Zaandam is in het jaar 1811 ontstaan en is dus nog niet ontzettend oud, maar wel karakteristiek Hollands.

De stad staat wereldwijd enorm bekend om de prachtige houten Zaanse huisjes, met daarnaast de mooie houten gekleurde molens. Dit mooie deel van de stad vind je niet direct in het centrum van de stad,maar ietsje verderop langs de rivier de Zaan aan de Zaanse Schans. Ook in het centrum van Zaandam is er veel gebouwd in de Zaanse stijl. Er valt dus genoeg te ontdekken in deze bijzondere Hollandse stad.

Je kan heel goed winkelen in het centrum van Zaandam ook valt er genoeg te ontdekken op het gebied van Cultureel Erfgoed.

ZANDVOORT

Zandvoort is een zeer populaire badplaats en tevens is Zandvoort een gezellig dorp. Het dorp leeft van de toerisme door de kust en ook zeer bekend van het race circuit.(Circuit Park Zandvoort).

Zandvoort is leuk om eens een keer te bezoeken, met name in de zomerperiode. Deze badplaats ligt in het zuidwesten van de provincie Noord-Holland.