1280px-Flag_of_Limburg_(Netherlands)

De heuvels typeren het Limburgse landschap, samen met rivieren en mooie natuurgebieden. Door het vlakke Nederland zijn voor meeste mensen de heuvels in deze provincie al het bezoeken waard.

Maar de provincie kent ook vele mooie (historische) steden en plaatsen welke de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Kijk verder op deze pagina om de steden en plaatsen te ontdekken!

 

HEERLEN

In het zuiden van het land namelijk Zuid Limburg ligt een leuke gezellige stad genaamd Heerlen. Deze stad staat bekent om haar winkel aan bod er zijn vele terrasjes waar je lekker kunt genieten en ligt in de heuvels van Limburg.

Heerlen is de 4e stad van Limburg. De grootste is Maastricht gevolgd door Venlo en de 3e stad is Sittard

als je dit op een rij zet dan is Heerlen de moeite waard om een keer te bezoeken

MAASTRICHT

Maastricht is een stad ten zuiden van ons land in de provincie Limburg, tevens is het met een dikke 120.000 inwoners de hoofdstad van de provincie Limburg. Maastricht voornamelijk bekend door een gezellige historische binnenstad. Er zijn vele terrasjes te vinden en de ligging aan de maas werkt ook mee. Op cultuur gebied kun je niks te klagen hebben.

ROERMOND

Roermond is een mooie stad gelegen op de plek waar rivier de Roer in de Maas uitkomt. Roermond heeft ongeveer 57.000 inwoners en ligt in de zuidelijke provincie Limburg, Roermond is een gezellige oude hanzestad. De stad heeft veel te bieden. Je kunt uitgebreid genieten van mooie oude gebouwen, rivieren, parken en winkelen in de binnenstad of in het outlet centre.

SITTARD

Sittard is een oud stadje gelegen in ongeveer het smalste stukje van de provincie Limburg, op de grens van Midden-Limburg en het heuvelachtige Zuid-Limburg. Sittard is één van de oudste steden van Nederland en heeft in het jaar 1243 stadsrechten gekregen.

Sittard is een echte kerkenstad, in de binnenstad staan redelijk dicht bij elkaar maar liefst vijf kerken. Je kunt in Sittard naast het cultureel erfgoed bekijken ook goed winkelen.

VALKENBURG

Valkenburg is een klein maar erg gezellig en heel toeristisch vestingstadje. Valkenburg ligt helemaal in het zuiden van het land, in het zuiden van de provincie Limburg. In Valkenburg vind je een andere bouwstijl dan je in de meeste steden van Nederland ziet, veel gebouwen zijn gemaakt van Mergel, gele stenen uit de grotten in de omgeving van de stad. De stad doet erg historisch aan en dat komt mede door deze gebouwen van mergel. Dat Valkenburg een vestingstad is kon je vrij weinig van zien, maar tegenwoordig wordt dat door de gemeente weer rechtgezet, meer hierover lees je onder het kopje Cultureel erfgoed.

VENLO

Venlo is een gezellige stad met historische binnenstad in Limburg, de stad heeft vele voorzieningen, je kan er bijvoorbeeld gezellig winkelen en genieten van het vele erfgoed dat de stad heeft . De stad heeft meer dan 39, 100 inwoners. Ook is Venlo makkelijk te bereiken. Wij raden de stad zeker aan om een keer te bezoeken