Zoutelande

Zoutelande, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Zoutelande
Wapen van Zoutelande

Aantal inwoners: 1.509
Aantal rijksmonumenten: 7

Samenvatting van ZoutelandeZoutelande is een toeristische badplaats op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Met ongeveer 1600 inwoners is het maar een klein dorpje, maar zeker in de zomerperiode zeer toeristische trekpleister. Dit is te danken dat je het gezellige dorp hebt, met aan de andere kant van de dijk en duinen een prachtig badstrand aan de Westerschelde.

Interessante geschiedenis van Zoutelande

De Catharinakerk in Zoutelande
De Catharinakerk in Zoutelande

Zoutelande heeft haar naam waarschijnlijk verkregen door het zoute land wat er was. In de middeleeuwen was de Willibrordusput erg populair, deze werd gebouwd op de plek waar Willibrord rond 690 een kruis op de grond had gezet, volgens hem welde hier zoet water op dat geneeskrachtig zou zijn. De put is na de watersnoodramp verdwenen in de dijk. Het vermoeden is dat Zoutelande na 1271 is gesticht als dochtersgemeenschap van het dorp Westkapelle.

Bezienswaardigheden in Zoutelande

De  Timmermansstraat in Zoutelande
De Timmermansstraat in Zoutelande

Tegenwoordig is Zoutelande voornamelijk bekend van haar badstrand, het enige op het zuiden gericht badstrand van Nederland. Het strand van ongeveer 5 kilometer lang in Zoutelande wordt daarom ook weleens de Zeeuwse Rivièra genoemd. Volgens van meteorologische metingen is Zoutelande de zonnigste plek van Nederland. In het dorp zijn dan ook vele gezellige kroegjes en terrasjes te vinden en aan het strand strandtenten en strandhuisjes voor de ontspannin

Winkelen in Zoutelande

De Langstraat in Zoutelande
De Langstraat in Zoutelande

Het dorp Zoutelande kent leuke gezellige winkeltjes, met name aan de Langstraat. Dit zijn gezellige winkeltjes welke grotendeels echt gericht zijn op toeristische bezoekers. Als je echt wil shoppen ben je vanaf Zoutelande in de buurt van Middelburg en Vlissingen.

Activiteiten in Zoutelande

Het Badstrand van Zoutelande
Het Badstrand van Zoutelande

Zoutelande is zeer toeristisch en je verwacht dan dat er veel te doen is, maar naast het heerlijke badstrand is er niet zoveel in Zoutelande, voor een museumbezoek kun je naar het bunkermuseum. Voor meer activiteiten in de omgeving bezoek onze pagina’s van Middelburg en Vlissingen.

MUSEA ZOUTELANDEATTRACTIES ZOUTELANDE
  • Bunkermuseum, museum over de bunkers van de Atlantikwall, tweede wereld oorlog. Klik hier voor de website

 

Geen specifieke attracties aanwezig

BIOSCOPEN ZOUTELANDETHEATERS ZOUTELANDE

 

Helaas niet aanwezig.

 

hiervoor zal je moet en uitwijken naar Vlissingen of Middelburg

Helaas niet aanwezig.

hiervoor zal je moet en uitwijken naar Vlissingen of Middelburg

Natuur en parken in Zoutelande

Het Duinpad in Zoutelande
Het Duinpad in Zoutelande

Zoutelande is omgeven door misschien wel het mooiste natuur dat we in Nederland hebben, duinen! Prachtige wandelpaden door de duinen geven je een heerlijk rustgevoel in de natuur. De duintop van Zoutelande ligt 54 meter boven het NAP en geeft als hoogste punt van Walcheren een prachtig uitzicht.

Stappen in Zoutelande

Het Terras aan de Langstraat in Zoutelande
Het Terras aan de Langstraat in Zoutelande


Het Terras aan de Langstraat in Zoutelande
Zoutelande is zeer toeristisch en gezellig, voor een gezellige avond kun je terecht in de kroegjes of bij een strandtent. Echter blijft het een dorp en zou je wellicht je stapavond beter kunnen beginnen in Middelburg of Vlissingen.

Meer foto's van Zoutelande