Vianen

Vianen, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Vianen
Wapen van Vianen

Aantal inwoners: 16.150
Aantal rijksmonumenten: 167

Samenvatting van Vianen

De Hofpoort in Vianen
De Hofpoort in Vianen

Vianen is een gezellig oud vestingstadje. Aan het middeleeuwse stratenpatroon is tot op heden niks aan veranderd, Vianen is erg gezellig om een bezoekje aan te brengen. De sfeer die hangt in de stad is aangenaam en nodigt uit om verder de stad te gaan verkennen.

Interessante geschiedenis van Vianen

Het Stadhuis van Vianen
Het Stadhuis van Vianen

Als je van cultureel erfgoed houdt en toevallig bij Vianen in de buurt bent, twijfel niet en ontdek Vianen gewoon. Als je door de Voorstraat loopt, zie je het meeste en mooiste van Vianen al, met onder andere de Lekpoort en de Grote Kerk.

Als je vanaf de Voorstraat naar de Lekpoort loopt en vlak voor de Lekpoort naar links gaat vind je nog restanten van het Slot Batestein. Helaas is er in 2013 een ongeluk met een vrachtwagen geweest waardoor de poort stuk was, maar de gemeente heeft hem middels in 2016 hersteld.

Bezienswaardigheden in Vianen

De Voorstraat (114) in Vianen
De Voorstraat (114) in Vianen

In de Brederodestraat ten westen van de Voorstraat kun je nog mee sfeer proeven van de oude stad, in deze straat richting de Grote Kerk vind je nog een mooie oude boerderij. Dit deel van de stad was vroeger erg agrarisch ingesteld. Wat je dan zeker niet moet missen is bij de boerderij een klein poortje doorlopen, dan kom je door de oude stadsmuur heen en kun je hem prachtig bezichtigen.

Vanaf de Voorstraat richting de kerk loop je door over een bruggetje, en dan de straat direct links inlopen heb je nog een prachtig zicht op de oude stadsmuur.

Winkelen in Vianen

De Lekpoort in Vianen
De Lekpoort in Vianen

Je kunt in Vianen vinden wat je nodig hebt, er zijn bakkers, drogisterijen een aantal kledingwinkeltjes en meer. Een klein stukje bij Vianen vandaan vind je Utrecht voor oneindig shopplezier.

Vianen:
Koopavond: Vrijdag

Activiteiten in Vianen

De Voorstraat (56) in Vianen
De Voorstraat (56) in Vianen

Voor de meeste vermaak kun je het beste even uitwijken naar de stad Utrecht, hier vind je namelijk alles. Echter kun je prima een museumbezoek doen in Vianen, naar een theater gaan of op ontdekking met een rondvaart door de Lek.


MUSEA VIANENATTRACTIES VIANEN
  • Stedelijk museum Vianen, klik hier voor de website.
  • Op ontdekking met een rondvaart door de Lek, of feesten op een boot in de Lek. Klik hier voor de website
BIOSCOPEN VIANENTHEATERS VIANEN

Helaas is er geen bioscoop aanwezig in het stadje Vianen toch naar de film ga dan naar de stad Utrecht.

  • Theater Vianen, klik hier voor de website

Natuur en parken in Vianen

het Viaanse Bos
het Viaanse Bos

Je kunt heerlijk wandelen door het Viaanse Bosch, of heerlijk lopen langs de Lek. Verder kun je naar de recreatieplassen De Put en of Everstein. Wil je echt los gaan in het groen, dan kun je beter iets naar het oosten de prachtige Utrechtse Heuvelrug ontdekken.

Stappen in Vianen

De Molenstraat in Vianen
De Molenstraat in Vianen


Aangezien Vianen een klein vestingstadje is en pal naast de grote Utrecht ligt, is het aan te raden naar Utrecht te gaan.

Meer foto's van Vianen