Sneek

Sneek, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Sneek
Wapen van Sneek

Aantal inwoners: 33.767
Aantal rijksmonumenten: 106

Samenvatting van Sneek

De Westersingel in Sneek
De Westersingel in Sneek

Sneek, is een erg gezellige stad in de provincie Friesland, in het Fries heet de stad Snits. Als je in de stad loopt merk je gauw dat er een heel gezellige en sfeer hangt in de stad. Sneek staat dan ook bekend om de mooie historische binnenstad. Als dit je aanspreekt moet je Sneek zeker ontdekken.

Vervelen hoef je je in Sneek ook niet, je kunt uitbreid winkelen musea bezoeken, filmpje pakken en nog veel meer! Maar dat lees je verderop in dit verslag.

Interessante geschiedenis van Sneek

De Grootzand in Sneek
De Grootzand in Sneek

Sneek is een gezellige stad met een historische binnenstad. Met de waterpoort (zie afbeelding hierboven) als ‘hoofdmonument’ biedt de stad nog veel en veel meer moois.

Bezienswaardigheden in Sneek

De Martinikerk van Sneek
De Martinikerk van Sneek

De stad kent vele grachten met daaromheen mooie gebouwen, dit geeft een erg gezellige sfeer en voelt het alsof je jaren terug in de tijd bent gekomen. Als je cultureel erfgoed liefhebber bent zal je in Sneek wel kunnen genieten.

Winkelen in Sneek

De Kruizebroederstraat in Sneek
De Kruizebroederstraat in Sneek

Je bent van harte welkom, over het algemeen vriendelijk personeel in de stad maken het shoppen compleet. In Sneek vind je vele bekende winkels van grote ketens, maar ook voor de kleine zelfstandige winkels kun je terecht.

Sneek:
Koopavond: donderdag

Activiteiten in Sneek

Het Modelspoor Museum in sneek
Het Modelspoor Museum in sneek

Je kunt genoeg gaan doen in Sneek, je kunt één van de musea bezoeken, rondvaarten maken in de stad, een theater of bioscoop bezoeken. Kortom, vervelen in Sneek is niet nodig.


MUSEA SNEEKATTRACTIES SNEEK
  • Modelspoor Museum, klik hier voor de website.
  • Fries Scheepvaart Museum, klik hier voor de website.

Je kunt in Sneek een mooie stadsrondvaart maken of varen op het Sneekermeer. Er zijn vele bedrijven in Sneek die dit mogelijk maken en je zult ze snel vinden in de stad

BIOSCOPEN SNEEKTHEATERS SNEEK
  • CineSneek, regulier programma, klik hier voor de website.
  • Theater Sneek, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Sneek

De Harinxmakade in Sneek
De Harinxmakade in Sneek

In Sneek kun je lekker tot rust komen in het Wilhelminapark (achter CS) of het Burgemeester Rasterhoffpark (Zuidoost Sneek). Verder kun je natuurlijk van het prachtige Friesche water genieten richting bijvoorbeeld het Sneekermeer.

Stappen in Sneek

De Leeuwenburg in Sneek
De Leeuwenburg in Sneek


Als je gezellig avondje wil stappen lukt dat je wel in Sneek, er zijn veel gezellige terrassen kroegen, bars en discotheken in de stad om een geslaagde avond of nacht te maken. Met name aan het Waagplein en de Kleine Kerkstraat kun je deze voorzieningen vinden.

Meer foto's van Sneek