Sluis

Sluis, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Sluis
Wapen van Sluis

Aantal inwoners: 2.365
Aantal rijksmonumenten: 88

Samenvatting van Sluis

Bolwerk-Zuid in Sluis
Bolwerk-Zuid in Sluis

Sluis is een heel gezellig vestingstadje, wil je weten wat een vestingstad inhoud? Kijk dan op onze informatie pagina.
Je vind de stad Sluis op het eiland Zeeuws-Vlaanderen in onze waterrijke provincie Zeeland.

Als je in de stad Sluis rondloopt zal je merken, dat er een heel gezellige sfeer hangt, Vooral als het zonnetje lekker schijnt. In Sluis kun je genieten van de vele terrasjes en leuke winkels. Vervolgens kun je ook zeker genieten van de mensen in Sluis die zijn over het algemeen heel sociaal en vriendelijk.

Interessante geschiedenis van Sluis

De Stenen Beer in Sluis
De Stenen Beer in Sluis

Een historische stad als Sluis kent uiteraard haar geschiedenis.
De stad zal omstreeks het jaar 1280 gesticht zijn. Dit werd mogelijk gemaakt door de Heer Jan I van Namen. Die heeft de stad Sluis stadsrechten gegeven.

Sluis heeft veel te moeten doorstaan om overeind te blijven. Er zijn vele slagen om de stad geweest . Een van de belangrijkste namen van deze slagen is de Slag om Sluis (1340 & 1603).

Sluis was een heel belangrijke stad! Want door het verzanden van de Zwin (dit verbond Brugge met de Noordzee) Werd Sluis de belangrijkste voorhaven voor Brugge.

In de stad Sluis vond ook een hele belangrijke bruiloft plaats, namelijk die van Filips de Goede en Isabella van Portugal.

Ook heeft In de stad Sluis een kasteel gestaan, dit was vroeger één van de grootse van Nederland. Je kan de fundamenten van het kasteel zijn nog bewonderen.

Bezienswaardigheden in Sluis

Het Jaagpad in Sluis
Het Jaagpad in Sluis

De geschiedenis laten we nu even achter ons. Tijd voor de mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.
Er zijn een paar dingen die je absoluut niet mag en kan missen. Iedereen kent natuurlijk de Dikke Van Dale! Misschien is het nieuw voor je maar, die is In Sluis bedacht. De maker en de bedenker van het boek is Johan Hendrik van Dale, hij is geboren in Sluis. In de stad kan je ook een mooi Borstbeeld van Van Dale bekijken. Dat is één bezienswaardigheden van Sluis. Maar je hebt natuurlijk ook nog de Stadswallen van Sluis. Vervolgens kun je ook nog gaan kijken bij de Stenen beer. dit is een oude Stadspoort, die Sluis verdedigd heeft tegen de aanvallen vanuit Brugge. In het centrum van de stad staat de Brak. Dit is een oude Hollandse molen. Tot slot moet je het oude Raadhuis Belfort bekijken ,deze stamt uit 1386.

Winkelen in Sluis

De Nieuwstraat in Sluis
De Nieuwstraat in Sluis

Voor winkelend publiek, is Sluis ook een leuke stad om eens te gaan kijken. Alle winkels zijn zondags ook geopend dat maakt de stad nog aantrekkelijker.
Wat het winkelen ook leuk maakt is, dat je in Sluis voor alles terecht kan. Er zijn weinig grote winkelketens en veel kleine ondernemers. Misschien dat is wel de kracht van Sluis, want ook dit maakt sfeer.
Er zijn eigenlijk 2 winkelstraten één is de Oude Kerkstraat en de andere straat heet de Kapelle straat die over gaat in de Groote Markt waar je het mooie raadhuis vind.

koopavond :

Geen

Koopzondag:

Elke koopzondag

 

 

Activiteiten in Sluis

De Kapellestraat in Sluis
De Kapellestraat in Sluis

Activiteiten zijn er genoeg voor een stad als Sluis. Het is niet extreem want Sluis blijft een klein stadje. Maar toch heeft de stad 2 musea.
Een bioscoop zit niet in Sluis. daar voor moet je uitwijken ,naar andere plaatsen.

MUSEA SLUISATTRACTIES SLUIS
  • BIZARIUM, klik hier voor de website.
  • Belfort Museum, klik hier voor de website.
  • Waterfietsen door Sluis, Klik hier voor de website.
BIOSCOPEN SLUISTHEATERS SLUIS
  • Cine City Terneuzen (>39km), bioscoop met regulier programma. Klik hier voor de website.
  • Ledeltheater (>8km) , bioscoop met bijzonder programma. Klik hier voor de site.
  • Ledeltheater (>8km) Klik hier voor de site.

Natuur en parken in Sluis

De Stadswallen van Sluis
De Stadswallen van Sluis

De stad Sluis kent niet veel parken. Voor groene ontspanning, kun je terecht bij de Stadswallen van Sluis. Of je rijd een stukje naar het westen, dan zit je midden in de Zeeuwse duinen aan de kust.

Stappen in Sluis

De Beestenmarkt in Sluis
De Beestenmarkt in Sluis


Voor stappen kun je zeker ook in sluis terecht de stad heeft Vele bars en restaurants. Of je kan terecht in een danscafé.

Meer foto's van Sluis