Roermond

Roermond, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Roermond
Wapen van Roermond

Aantal inwoners: 41.610
Aantal rijksmonumenten: 298

Samenvatting van Roermond

De Markt in Roermond
De Markt in Roermond

Roermond is een mooie stad gelegen op de plek waar rivier de Roer in de Maas uitkomt. Roermond heeft ongeveer 57.000 inwoners en ligt in de zuidelijke provincie Limburg, Roermond is een gezellige oude hanzestad. De stad heeft veel te bieden. Je kunt uitgebreid genieten van mooie oude gebouwen, rivieren, parken en winkelen in de binnenstad of in het outlet centre.

Interessante geschiedenis van Roermond

De Stenen brug in Roermond
De Stenen brug in Roermond

Roermond ligt op de plek waar de rivieren Maas en Roer samenvloeien. Door goede ontwikkeling van de stad kreeg Roermond in 1232 stadsrechten toegekend. Door deze ligging kwam er goede scheepvaart op gang en daardoor werd Roermond in 1441 lid van de Hanze.

De beroemde Pierre Cuypers was een Roermondenaar en dat kun je nog in de stad terug zien. Ontwerpen van Pierre zijn de Munsterkerk, het Cuypershuis en de “Muziekkoepel” op het Munsterplein

Bezienswaardigheden in Roermond

Munsterkerk Roermond
Munsterkerk Roermond

Als je van cultureel erfgoed houdt, kun je in Roermond wel genieten, het is een prachtige oude stad. In de tweede wereldoorlog heeft Roermond wel wat geleden, onder andere de Sint-Christoffelkathedraal en de mooie oude Steenen Brug zijn stuk gegaan, maar gelukkig weer hersteld. Naast deze twee monumenten staat er op een plein in de binnenstad nog een prachtige kerk, de Münsterkerk. In 1781 verloor Roermond haar functie als vestingstad waardoor de vestingwerken helaas werden gesloopt, in een parkje richting de bioscoop/outlet centre staat nog de Rattentoren en iets verder vind je bij de lift nog stukken stadsmuur.

Winkelen in Roermond

Designer Outlet Roermond
Designer Outlet Roermond

Als je wil winkelen nodigt Roermond je van harte uit! De binnenstad kan je bijna alle winkels bieden die je maar zou willen en daarnaast is er nog een groot Outlet Centre op steenworp afstand van de binnenstad. In de binnenstad kun je prima winkelen als van de markt over de varkensmarkt door de steenweg naar de Musterkerk loopt, en uiteraard in de straten eromheen. Zo kun je in Roermond mooi winkelen in de mooie historische binnenstad.

Roermond:
Koopavond: donderdag

Designer Outlet Roermond is het elke zondag koopzondag

Activiteiten in Roermond

Kasteeltje Hattem Roermond
Kasteeltje Hattem Roermond

Hier in Roermond is er genoeg te beleven voor volwassenen & kido’s er zijn een aantal musea plus een leuke attractie. Maar Roermond Heeft nog veel meer bijvoorbeeld een bioscoop en een theater.


MUSEA ROERMONDATTRACTIES ROERMOND
  • Cuypershuis Roermond, museum over de bekende architect Cuyper die vele mooie gebouwen in Nederland heeft ontworpen, waarbij meer dan honderd kerken, Rijksmuseum CS Amsterdam en kasteel de Haar. Klik hier voor de site.
  • Historiehuis Roermond, zoals de naam zegt over de historie van Roermond. Klik hier voor de site.
  • Designer Outlet Roermond .Klik hier voor de website
BIOSCOPEN ROERMONDTHEATERS ROERMOND
  • Megabioscoop Foroxity, regulier programma. Klik hier voor de site.
  • Royal Theater, bioscoop met prachtig nostalgische inrichten. Bijzondere programmering. Klik hier voor de site.
  • De Oranjerie, klik hier voor de site.
  • ECI Cultuurfabriek, klik hier voor de site.
  • CK Theater, klik hier voor de site.
  • Straattheater (koepel bij Musterkerk).

Natuur en parken in Roermond

Zicht op Roermond vanaf de andere kant van de Maas
Zicht op Roermond vanaf de andere kant van de Maas

Leef je uit in de parken en natuur! Ja, Roermond is ook geschikt om voor groen en water te genieten. Roermond ligt aan de rivieren de Roer en de Maas, prachtig om langs te lopen, verder is er een stadspark te vinden in de binnenstad (binnen gesloten muren) en pal naast de stad bij kasteeltje Hattem is ook nog park.

Verder is Roermond omringd door bos, aan de andere kant van de rivier park Beegderheide en ten oosten van de stad nationaal park De Meinweg. Nog meer genieten? De Meinweg ligt aan de Duitse grens en gaat ononderbroken verder in Duitsland als Meinweg en Lüsekamp und Boschbeek.

Stappen in Roermond

Munsterplein Roermond
Munsterplein Roermond


Ook om te stappen kun je in Roermond terecht met de gezellige Limburgse sfeer. Met ruim 40 cafe’s en een aantal clubs kun je je prima vermaken. Verder zijn er vele pleintjes met restaurants en terrasjes.

Meer foto's van Roermond