Kampen

Kampen, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Kampen
Wapen van Kampen

Aantal inwoners: 37.430
Aantal rijksmonumenten: 510

Samenvatting van Kampen

De Oudestraat in Kampen
De Oudestraat in Kampen

Wil je er even tussen uit, maar niet naar een erg bekende stad? Ontdek dan kampen, Kampen is een kleine Hanzestad en ligt in de provincie Overijssel. Kampen is een toeristische stad, maar heeft eigenlijk geen bekendheid. Dat is eigenlijk heel jammer, want Kampen heeft veel te bieden. Er zijn veel bezienswaardigheden, in Kampen onder andere vele stadspoorten. Kampen is ook een kleine winkelstad.

Interessante geschiedenis van Kampen

..
..

Zoals eerder genoemd is Kampen een oude Hanzestad, Kampen ligt aan de rivier de IJssel. Rond het jaar 1150 stonden er al houten gebouwen waar nu kampen ligt, de stad kreeg in het jaar 1227 haar huidige naam. Kampen kreeg in het jaar 1236 haar stadsrechten en in de middeleeuwen was Kampen heel machtig, de stad had namelijk een flinke vloot koggeschepen (ook wel Vikingschepen genoemd)

Bezienswaardigheden in Kampen

De Cellebroederspoort in Kampen
De Cellebroederspoort in Kampen

De stad kent veel toeristische bezienswaardigheden, waaronder de stadspoorten van Kampen, de stad heeft namelijk 3 stadspoorten die nog 100% intact zijn. Eén van de stadspoorten van kampen heet de Broederpoort en deze stamt uit het jaar 1456 in 1615 is deze verbouwd in een andere stijl namelijk de Renaissancestijl, een andere poort heet de Koornmarktspoort dit is waarschijnlijk een poort uit de 15e eeuw en tot slot heeft kampen nog de Cellebroederspoort en deze poort stamt ook uit 1465 ook deze is tegelijkertijd met Broedpoort verbouwt in de Renaissancestijl.

Een andere bezienswaardigheid in Kampen is het Stadhuis uit de 14e eeuw en nog een bezienswaardigheid dat je gezien moet hebben in Kampen is het Gotisch huis en tot slot moet je de Sint Nicolaas kerk hebben gezien.

Winkelen in Kampen

Schoenenwinkel aan de Oudestraat in Kampen
Schoenenwinkel aan de Oudestraat in Kampen

Kampen is geen winkelstad, maar er zijn wel genoeg winkels om te shoppen, de meeste winkels zitten aan de Oudestraat. Kampen biedt een leuk maar compact winkel aanbod, er is wel genoeg te shoppen voor jong en oud. Maar voor het echte shoppen kun je beter naar Zwolle of naar Lelystad uitwijken.

Koopavond:

vrijdag

Activiteiten in Kampen

Het Kleinste huisje van Kampen
Het Kleinste huisje van Kampen

In kampen zijn er activiteiten die je kan doen, bijvoorbeeld lekker naar een museum of wil je liever een filmpje pakken dat kan allemaal in kampen, ook kan je diverse boottochten maken.
Voor de grote activiteiten raden wij Zwolle of Lelystad aan.


MUSEA KAMPENATTRACTIES KAMPEN
  • Icononenmuseum Dit is een museum op het gebied van religieuze kunst. Klik hier voor de website.
  • Het stedelijk museum Kampenhier komen de thema’s Water, Religie, Rechtspraak en Het huis van Oranje aanbod. Klik hier voor de website.
  • Beklim de Nieuwe Toren Kampen. Klik hier voor de website.
  •  Diverse Rondvaarten. Klik hier voor de website.
BIOSCOPEN KAMPENTHEATERS KAMPEN
  • Movie Unlimited , bioscoop met regulier programma. Klik hier voor de website.
  • Stadsgehoorzaal. klik hier voor de website.
  • Poppentheater Peterselie. Klik hier voor de website

Natuur en parken in Kampen

De oude waterput en visserswoning in Kampen
De oude waterput en visserswoning in Kampen

Parken zijn niet echt te vinden in Kampen, je zit wel dicht bij de Veluwe of je rijdt zo naar de overkant van het Vossemeer en dan kom je uit bij het Roggebotzand

Stappen in Kampen

De Ijsselkade in Kampen
De Ijsselkade in Kampen


Voor het stappen kan je ook in Kampen terecht, er zijn vele uitgaansgelegenheden er zijn zo’n 10 a 20 uitgaansgelegenheden.

Meer foto's van Kampen