Goes

Goes, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Goes
Wapen van Goes

Aantal inwoners: 28.396
Aantal rijksmonumenten: 158

Samenvatting van Goes

De Grote Markt van Goes
De Grote Markt van Goes

Goes is een gezellige stad centraal in de provincie Zeeland en op het eiland Zuid-Beveland. Het is een oude stad, de derde monumentenstad van Zeeland en heeft een beschermd stadsgezicht. Goes was vroeger een vestingstad, dit is alleen nog herkenbaar door de stervormige structuur rondom de binnenstad. De stervormige structuur is groen en met water.

Interessante geschiedenis van Goes

De Korte Kerkstraat in Goes
De Korte Kerkstraat in Goes

Goes is een goede monumenten stad met historische monumenten. Als je in Goes loopt kun je goed zien dat de stad een lange geschiedenis kent.

Goes is ontstaan op een hoger gelegen gebied wat eerder een wadgebied was, dit hoger gelegen stuk grond word gevormd door in geulen afgezet zand. Zo’n hoger gelegen stuk grond wordt ook wel een kreekrug genoemd. De stad is op deze plek snel gegroeid en had in de 12e eeuw al een plein met markt en een kerk welke aan Maria gewijd is. In 1405 kreeg Goes al stadsrechten en in 1417 werd er toestemming gegeven van Goes een vestingstad te maken met een gracht en stadsmuren.

Goes is aardig gespaard gebleven met betrekking tot geweld. In de eerste wereldoorlog heeft Goes 4 bommen mogen ontvangen door een verwarde Brit, de schade viel mee. De tweede wereldoorlog heeft Goes ook weinig van gemerkt en ook bij de watersnoodramp bleef Goes nog droog. Hierdoor is Goes goed gespaard gebleven.

Bezienswaardigheden in Goes

Grote of Maria Magdalenakerk in Goes
Grote of Maria Magdalenakerk in Goes

Monumenten of bezienswaardigheden waar je niet omheen kan zijn o.a. de Maria Magdalenakerk, het stadhuis en de stadshaven van Goes (eerste foto). De binnenstad geeft je een gezellige oude sfeer en is het mooi om te bezichtigen.

Winkelen in Goes

De Sint Adriaanstraat in Goes
De Sint Adriaanstraat in Goes

Winkelen kan erg goed in Goes, vroeger werd al gesproken over het oude gezegde: “Geef me een dubbeltje en ik ga naar Goes”. Dit betekende dat je voor bijna alles in Goes terecht kon, maar dat is tot heden nog steeds zo. Vele bekende grote winkelketens zijn aanwezig en uiteraard kun je ook voor een speciaalwinkel naar Goes.

Goes
Koopavond: donderdag

Activiteiten in Goes

Theater de Mythe in Goes
Theater de Mythe in Goes

In Goes kun je je prima vermaken door een museum te bezoeken, met een stoomtrein op pad gaan naar Borsele, filmpje pakken of naar een theater voorstelling kijken.


MUSEA GOESATTRACTIES GOES
  • Historisch Museum De Bevelanden, geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland. Klik hier voor de website.
  • Stoomtrein Goes-Borsele, klik hier voor de website.
BIOSCOPEN GOESTHEATERS GOES
  • DaVinci Cinema Film, bioscoop met regulier programma. Klik hier voor de website.
  • Podium ‘t Beest, filmhuis met bijzonder programma. Klik hier voor de website.
  • Theater de Mythe, klik hier voor de website.
  • Podium ‘t Beest, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Goes

De Stadsomwalling van Goes
De Stadsomwalling van Goes

Goes heeft uit historie nog een stervorm, deze stervorm is groen en voorzien van een gracht, mooi om door heen te lopen en tot rust te komen. Ten noorden van het centrum vind je nog het park Valckeslot en de Hollandsche Hoeve. Hiernaast zijn er in de stad nog meerdere bosjes te vinden en ben je zo aan de kust en kun je over de dijken lopen.

Stappen in Goes

De Grote Markt van Goes
De Grote Markt van Goes


In Goes kun je goed stappen, je kunt één van de vele cafés bezoeken, een danscafé, een discotheek of een club. Je kunt je nacht prima doortrekken tot een uur of 4.

Meer foto's van Goes