Coevorden

Coevorden, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Coevorden
Wapen van Coevorden

Aantal inwoners: 15.565
Aantal rijksmonumenten: 59

Samenvatting van Coevorden

Het Kasteel van Coevorden
Het Kasteel van Coevorden

Coevorden is een vestingstad in de provincie Drenthe, de stad is de oudste stad van Drenthe en kent daardoor een rijke historie. Aan de stervormige buitengracht en de wegen in de binnenstad is goed te zien dat Coevorden een vestingstad is. Wanneer je de stad ontdekt merk je dat de stad zich sterk maakt voor water, historie en gezelligheid. Hiermee is Coevorden erg geschikt voor een toeristisch bezoek. De stad wordt ook wel ganzenstad genoemd, vanwege de ganzenmarkt welke ieder jaar wordt gehouden op de tweede maandag van november.

Interessante geschiedenis van Coevorden

Het Oude Postkantoor van Coevorden
Het Oude Postkantoor van Coevorden

Coevorden kent een rijke historische en daardoor kun je er nog genoeg historische gebouwen vinden en in ieder geval van de sfeer genieten. Vroeger was Drenthe heel erg drassig en moeilijk bereikbaar. Op één van de weinig toegankelijke wegen in de omgeving lag Coevorden, op een zandheuvel, tussen de moerassen. Hierdoor was Coevorden een belangrijke stad, de Utrechtse bisschop, Karel van Gelre en prins Maurits hebben zich ook nog bemoeid met Coevorden. De stad behoorde ook bij de verdedigingslinie langs de Nederlands-Duitse grens.

Bezienswaardigheden in Coevorden

De Hervormdekerk van Coevorden
De Hervormdekerk van Coevorden

In de stad vind je een prachtig gebouw, Het Arsenaal, waarin tegenwoordig het museum zit gevestigd. In een Arsenaal werden vroeger spullen voor de oorlog (wapens) in opgeslagen. In de gezellige binnenstad vind je verder ook nog het kasteel van Coevorden, in dit prachtige gebouw is een hotel gevestigd. Het kasteel van Coevorden is tevens het symbool op de Drentse vlag.

Winkelen in Coevorden

Dit de voormalige Kazerne van Coevorden
Dit de voormalige Kazerne van Coevorden

Winkelen kun je het best in de Friesestraat, de Bentheimerstraat en uiteraard in het overdekte winkelcentrum Gansehof dat aan de Friesestraat grenst. In Coevorden kun je van alles shoppen, kleding, schoenen, accessoires en van allerlei andere levensbehoeften. Iets meer dan 24 kilometer naar het noorden kun je ook in Emmen winkelen, daar kun je uitgebreider shoppen.

Koopavond: donderdag

Activiteiten in Coevorden

Het voormalige Arsenaal van de stad, en nu is het onder anderen een museum.
Het voormalige Arsenaal van de stad, en nu is het onder anderen een museum.

Je kunt je in Coevorden prima vermaken, je kunt twee leuke musea bezoeken, loop bijvoorbeeld helemaal terug in de tijd bij Ellert en Brammert. Voor de kinderen is er nog attractiepark Plopsa Indoor, voor een filmpje pakken moet je even uitwijken naar Hardenberg of Emmen en voor theater kun je in Coevorden weer terecht


MUSEA COEVORDENATTRACTIES COEVORDEN
  • Stedelijk Museum Coevorden, klik hier voor de website.
  •  Museum Thijnhof Museum voor surrealistische en realistische kunst. Klik hier voor de website.

Omgeving:

  • Openluchtmuseum Ellert en Brammert (>27,7km) hier neem je echt een stapje terug in de tijd en is een ware toeristische trekpleister voor vele toeristen in de omgeving. Klik hier voor de website.
  • Plopsa Indoor Coevorden, overdekt attractiepark voor kinderen. Klik hier voor de website.

Omgeving:

  • Monumentendorp Orvelte(>27,5km) Klik hier voor de website
BIOSCOPEN COEVORDENTHEATERS COEVORDEN

Helaas is een bioscoop niet aanwezig in Coevorden.

wel in de  Omgeving:


  • BIOS Hardenberg. (>15km,), Regulier programma, klik hier voor de website.
  • Kinepolis Emmen(>23km). bioscoop met regulier programma Klik hier voor de website
  • Theater Hofpoort, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Coevorden

Een historisch pand, Coevorden
Een historisch pand, Coevorden

Drenthe is een erg groene provincie, hoewel dit in de omgeving van Coevorden wat minder zichtbaar is. In de binnenstad is op de plek waar vroeger de stadswallen waren het Van Heutszpark en wat ten oosten van de stad kun je nog ontspannen in de Huttenheugte. Ten zuiden richting Ommen is natuur te over en kun je erg lang van de prachtige natuur genieten.

Stappen in Coevorden

Het Kasteel van Coevorden
Het Kasteel van Coevorden


Coevorden heeft meerdere cafés, een dancecafé en een club. Je kunt je er prima een avondje vermaken. Een grotere buurstad is Emmen, deze stad is groter en iets bruisender.

Meer foto's van Coevorden