Brielle

Brielle, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Brielle
Wapen van Brielle

Aantal inwoners: 13.557
Aantal rijksmonumenten: 364

Samenvatting van BrielleDat de stad oud is, kun je opmerken doordat Brielle vroeger in de middeleeuwen de vijfde stad van Holland was, tevens is Brielle één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De stad bestaat onder meer uit delen van de 17e eeuw.

Interessante geschiedenis van BrielleDat de stad oud is, kun je opmerken doordat Brielle vroeger in de middeleeuwen de vijfde stad van Holland was, tevens is Brielle één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De stad bestaat onder meer uit delen van de 17e eeuw.

Bezienswaardigheden in BrielleEen aantal bezienswaardigheden die je bij het bezoeken van deze stad niet moet missen, zijn onder andere de: “Sint-Catharijnekerk, de oude stadswallen en wat ook leuk is om te bekijken is het Arsenaal”. Het Arsenaal was vroeger de wapenopslag van de stad en is nu omgebouwd tot een bibliotheek. Brielle beschikt ook over een oude molen, genaamd ‘t Vliegend Hert, ook deze molen is het bezoeken waard. Tot slot zijn er nog de Sloepenloods en de watertoren als mooie bezienswaardigheden. Uiteraard nog veel meer moois te bewonderen, maar teveel om op te noemen.

Winkelen in Brielle

Jacobskerk aan de Voorstraat in Brielle
Jacobskerk aan de Voorstraat in Brielle

Voor het winkel aanbod hoef je niet speciaal af te reizen naar Brielle, want winkels zijn er niet veel aanwezig. Je kan dan beter uitwijken naar Rotterdam of Spijkenisse.

Er zijn hier en daar wel kleine winkels, maar niet om (uitgebreid) te winkelen.

Koopavond: Vrijdag

Activiteiten in Brielle

Luchtfoto vanaf de kerk in Brielle
Luchtfoto vanaf de kerk in Brielle

Ook in Brielle zijn er diverse activiteiten te ontdekken, je kunt een museum bezoeken, naar een theater, bioscoop of een kerktoren beklimmen. Een overzicht vind je in de lijstjes in de gekleurde hokjes hieronder


MUSEA BRIELLEATTRACTIES BRIELLE
  • Historisch museum Den Briel. Hier komt de tachtigjarigeoorlog aanbod. Kik hier voor de website.
  • Sint-Catharijnekerk beklim de toren & bekijk Brielle op 57 meter hoogte. Klik hier voor de website.
BIOSCOPEN BRIELLETHEATERS BRIELLE
  • BRES-film, bioscoop met bijzonder programma. Klik hier voor de website.
  • BRES-theater. Klik hier voor de website.

Natuur en parken in Brielle

Brug over de Zuid-Spui in Brielle
Brug over de Zuid-Spui in Brielle

In en om het stadje Brielle ben je dicht bij de natuur, om de hele vesting heen zit een park, en dit zijn tevens de Stadswallen. Ook kan je naar het Park Brielsemeer, dit park ligt tussen het Hartel kanaal en het Brielsemeer

Stappen in Brielle

Pleintje aan de Koopmansstraat in Brielle
Pleintje aan de Koopmansstraat in Brielle


Voor de stappers is Brielle geen aanrader. Er zijn wel veel restaurants en diverse barretjes. meer om tussen door even wat de gaan drinken ook voor stappen kun je beter uitwijken naar Rotterdam of Spijkenisse.

Meer foto's van Brielle