Bergen op Zoom

Foto 1
Wapen van Bergen op Zoom
Wapen van Bergen op Zoom

Aantal inwoners: 0
Aantal rijksmonumenten: 0

Samenvatting van Bergen op Zoom
Lekker genieten van de Brabantse gezelligheid, kom dan eens naar Bergen op zoom. Deze vestingstad is met haar gezellige centrum en de mooie gebouwen een plaatje. De stad nodigt uit om eenseen kijkje te nemen in Bergen op zoom.
De stad is klein maar gezellig.

Bergen op zoom ligt in het Westen van de provincie Noord-Brabant de stad grenst aan onze provincie Zeeland.


Interessante geschiedenis van Bergen op Zoom
Bergen op Zoom kent een rijke geschiedenis.

De stad is ontstaan op een zandrug in een veen gebied. Bergen op Zoom maakte aanvankelijk, deel uit van het land van Breda. de stad werd in die tijd bestuurt door de heer van Breda.

Toen Arnoud van Leuven overleed in 1287 werd het Land van Breda gesplitst in 2 aparte heerschappen, of heerlijkheden. Zo ontstond het Land van Bergen op Zoom. In 1533 werd deze heerschap verheven tot een Markgraafschap. In 1801 werd de stad aan gekocht door de Bataafse-Republiek, en verloor daar door al hun rechten die de stad had.

In het jaar 1212 kreeg Bergen op Zoom stadsregen. Bergen op Zoom was een grote handels stad. In het jaar 1397 is Bergen op Zoom geteisterd door een grote stadsbrand. Deze stadsbrand heeft bijna de hele stad verwoest. De brand is toen begonnen in 2 panden namelijk de Groene draak en de Olifant.

In het jaar 1530 verminderde het belang van Bergen op Zoom als handelsstad. Dit vanwege De Sint-felixvloed. Tijdens de Tachtigjarige oorlog kreeg Bergen Op Zoom een andere functie. De stad werd Namelijk een Garnizoensstad(Garnizoensstad is een stad waar 1 of meer legerafdelingen gevestigd waren)
Tussen 1698 en 1713 weden de vestingwerken sterk gemoderniseerd. De oude muren werden gesloopt en Bergen op Zoom werd onderdeel van de West-Brabantse Waterlinie.


Bezienswaardigheden in Bergen op Zoom
Zoon vesting stad als Bergen op Zoom heeft natuurlijk veel bezienswaardigheden. Er zij een paar dingen wat je wel echt gezien moet hebben. Dat zijn onder anderen de Gevangenpoort die stamt uit de 14e eeuw. Ook wij raden ook aan om ook eens een kijkje te nemen bij het Markiezenhof dit was vroeger een stads paleis. Natuurlijk zijn er veel meer maar die moeten jullie zelf maar eens komen ontdekken ;p


Winkelen in Bergen op Zoom


de Sint-Josephstraat in Bergen op Zoom
de Sint-Josephstraat in Bergen op Zoom

Een lekker dagje shoppen! ja dan ben je hier ook op de goede plaats. Er is genoeg winkel plezier in Bergen op Zoom. In één van de winkelstraten vind je allerlei winkels, van Kleine ketens tot grote winkel ketens. Leuk is dat alle winkelstraten samen komen op de markt de grootste winkelstaat heet de Woudestraat. je kan even een kijk je nemen bij de andere straten dat zijn onder meer de Zuivelstraat & de Fortuinstraat

Bergen op Zoom:
Koopavond: Vrijdag


Activiteiten in Bergen op Zoom


Theater de Maagd
Theater de Maagd

LET OP! In verband met corona maatregelen is het nodig om voor je activiteit te reserveren.

Activiteiten zijn er minder in Begen op Zoom. Er zit wel een museum maar ook zijn het theater en de bioscoop aanwezig in de stad.


MUSEA BERGEN OP ZOOMATTRACTIES BERGEN OP ZOOM

LET OP! In verband met Corona maatregelen is het nodig om voor het museum te reserveren..

  •  Gevangenpoort. Klik hier voor de site
  •  Stadspaleis Markiezenhof dit is een museum die een wisselende tentoonstelling heeft ook besteed het museum aandacht over de geschiedenis van Bergen op Zoom. klik hier voor de site.
  •  Arsenaal. klik hier  voor de site

LET OP! In verband met Corona maatregelen is het nodig om te reserveren.

  • Beklim de lieve vrouwenpoort entree 1,50. klik hier voor de site.
  •  Bezoek het stadhuis entree gratis

BIOSCOPEN BERGEN OP ZOOMTHEATERS BERGEN OP ZOOM

LET OP! In verband met Corona maatregelen is het nodig om te reserveren.

  • Cinem’actueel, bioscoop met regulier programma. klik hier hier voor de website

LET OP! In verband met Corona maatregelen is het nodig om voor je activiteit te reserveren.

Theater De Maagd. klik hier voor de site


Natuur en parken in Bergen op Zoom


Het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom
Het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom

Even vluchten uit de drukke binnenstad? neem dan eens tijd om één van de parken te bezichtigen.

Bergen op Zoom namelijk heeft diverse parken je kan bijvoorbeeld naar het Anton van Duinkerkenpark gaan dit is een heel mooi park in Engelse stijl. Je zou kunnen zeggen dat je bijvoorbeeld in Limburg wandelt. vervolgens is er nog een groot park richting de binnenschede hier vind je een park die Kijk in de Pot heet.


Stappen in Bergen op Zoom


De Markt in Bergen Op Zoom
De Markt in Bergen Op Zoom

LET OP! In verband met Corona maatregelen zijn dancings gesloten. Restaurantbezoek kan binnen en buiten, ook kroegen en cafe's zijn open. Er is wel minder capaciteit dan gebruikelijk.

Naar en dagje rondslenteren door Bergen op Zoom kun je lekker uitrusten op de vele terrasjes of diverse uitgaansgelegenheden.

Je kan in de stad gezellig stappen de stad heeft leuke kroegjes een discotheek en een podium
De uitgaansgeleien heden zitten een beetje verspreid in het centrum voor iedereen is er iets.


Meer foto's van Bergen op Zoom