Almere

Almere, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Almere
Wapen van Almere

Aantal inwoners: 214.757
Aantal rijksmonumenten: 15

Samenvatting van Almere

Station Almere Centrum
Station Almere Centrum

Almere is een jonge stad in de provincie Flevoland, in 1975 waren de eerste plannen om te gaan bouwen op de plek waar nu Almere ligt met inmiddels al bijna 200.000 inwoners! Eigenlijk waren de IJsselmeerpolders (Flevoland) uitsluitend bedoeld voor landbouw, maar al snel na de tweede wereldoorlog kwam men erachter dat de groeiende bevolking meer ruimte nodig had. Met name in Amsterdam was de nood hoog, hierdoor ontstond de geschetste stad ‘Zuidweststad’, dat nu Almere heet. De naam Almere is afkomstig van het vroegere gelegen meer Almere, dat vroeger op die locatie lag. Ook Lelystad, eveneens in de provincie Flevoland, is ontstaan door het ruimtetekort voor de groeiende bevolking.

Interessante geschiedenis van Almere

Citymall Almere straat: De Diagon
Citymall Almere straat: De Diagon

Almere is een nieuwe stad en biedt daardoor helaas geen Historische gebouwen, maar wel een mooie strakke moderne architectuur. Almere kent wel een aantal rijksmonumenten, dit is net buiten de stad en zijn archeologische sporen.

Bezienswaardigheden in Almere

Citymall Almere straat: De Diagon
Citymall Almere straat: De Diagon

geen specifieke bezienswaardigheden in Almere te ontdekken

Winkelen in Almere

Citymall Almere straat: Citadel
Citymall Almere straat: Citadel

Almere heeft één van de grootste winkelcentra van Nederland in de binnenstad, winkelen kun je zo uitgebreid als je wil. Verder mogen alle winkels op zondag open zijn en kun je er elke dag terecht, echter is elke laatste zondag van de maand de meest uitgebreide koopzondag. Naast Almere stad hebben Almere-Haven en Almere-Buiten ook grote winkelcentra.

Almere
Koopavond: donderdag
Elke zondag koopzondag

Activiteiten in Almere

Het Baltimoreplein in Almere
Het Baltimoreplein in Almere

Je kunt in Almere meerdere dingen gaan doen, ontdek de veiligheid in het museum, maak een Beversafari, pak een filmpje of ga naar een theater. Je kunt in Almere dus wel iets vinden om te gaan doen.


MUSEA ALMEREATTRACTIES ALMERE
  • Museum PIT, museum over veiligheid. Klik hier voor de website.
  •  Maritiem Trefpunt.Een maritiem museum. Klik hier voor de website.
  • Beversafari per kano, klik hier voor de website.
BIOSCOPEN ALMERETHEATERS ALMERE
  •  Kinepolis. Almere, regulier programma. Klik hier voor de website.
  • Open podium Almere (OPA) [Geen site]
  •  Visavis, klik hier voor de website.
  • Suburbia, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Almere

het Weerwater in Almere
het Weerwater in Almere

Voor de natuur en parken kun je ook erg geschikt terecht in en om Almere. Almere kent verschillende parken, dichtbij de binnenstad bijvoorbeeld het Docter JM den Uylpark en het Koningin Beatrixpark. Almere ligt ten zuiden van de polder waardoor er veel watergenot is zowel in als om de stad. Ten Oosten van de stad ligt het Waterlandse bos en ten noorden van de stad de mooie Oostvaardersplassen, ook wel ‘De Nieuwe Wildernis’ genoemd.

Stappen in Almere

De Grote Markt in Almere
De Grote Markt in Almere


Op stap gaan kun je in Almere prima, zowel in Almere-stad, Almere-Haven als Almere-Buiten vind je vele cafés en dance clubs. Almere is een grote bruisende stad waar je je ongetwijfeld gaat vermaken tot in de late uurtjes

Meer foto's van Almere