Woerden

Woerden, toeristische informatie

Foto 1
Wapen van Woerden
Wapen van Woerden

Aantal inwoners: 52.197
Aantal rijksmonumenten: 59

Samenvatting van Woerden

De Meulmansweg in Woerden
De Meulmansweg in Woerden

Woerden is een gezellige vestingstad in de provincie Utrecht aan de Oude Rijn. De stad kent gezellige pleintjes, mooie monumenten, een kasteel en ´s zomers een heuse kaasmarkt waar nog écht kaas wordt verhandelt. Als je in de buurt van Woerden bent moet je de binnenstad toch even bekijken. Als je met de auto bent en je parkeert in parkeergarage Castellum, dan bevind je je eigenlijk al in een museum

Interessante geschiedenis van Woerden

De Rijnstraat (44) in Woerden
De Rijnstraat (44) in Woerden

Als je naar Woerden gaat, ga je waarschijnlijk voor Cultureel Erfgoed, het is namelijk een vestingstad welke in 1372 haar stadsrechten kreeg. Ondanks dat de stad wat nieuwbouw heeft en nooit zo rijk is geweest doet de stad nog erg gezellig aan. Hoe rijker de stad des te mooier de stad uiteraard is. Dat Woerden een vestingstad is, is goed te zien aan de wallen en gracht om de binnenstad heen.

Bezienswaardigheden in Woerden

De Wilhelminaweg in Woerden
De Wilhelminaweg in Woerden

Daarnaast zijn er ook bekende elementen als een Arsenaal, Kazerne, een Waterpomp en meer. Met name het museum (vroegere stadhuis), de kerk en het naastgelegen kasteel zijn bijzondere monumenten van de stad. Uiteraard moet de kaasmarkt niet ontbreken bij het stukje cultureel erfgoed van Woerden, meer hierover vindt je bij het kopje activiteiten.

Winkelen in Woerden

Het Kerkplein in Woerden
Het Kerkplein in Woerden

In Woerden kun je redelijk winkelen, er zijn een aantal gezellige winkelstraten, de voornaamste is de Voorstraat en daarna het Kerkplein. In de binnenstad vind je meer dan 200 winkels, landelijke ketens en kleinere ondernemingen. Voor het echt grote winkelplezier, is de stad Utrecht een grote aanrader.

Woerden:
koopavond: vrijdag

Activiteiten in Woerden

Pakhuis van Reypenaar kaas
Pakhuis van Reypenaar kaas

In Woerden kun je naar de bioscoop, een theater, museum of lekker de kaasmarkt bezoeken. In de zomerperiode is er in Woerden elke woensdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur een kaasmarkt, de zomerperiode is van 1e woensdag na de 1e zaterdag in juni tot laatste woensdag van de zomervakantie. De kaasmarkt in Woerden is nog de enige kaasmarkt in Nederland waar echt kaas wordt verhandeld


MUSEA WOERDENATTRACTIES WOERDEN
  • Stadsmuseum Woerden, is een museum over de stadsgeschiedenis van Woerden. Klik hier voor de site.
  • Kaastmarkt! In de zomerperiode is er in Woerden elke woensdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur een kaasmarkt, de zomerperiode is van 1e woensdag na de 1e zaterdag in juni tot laatste woensdag van de zomervakantie.
BIOSCOPEN WOERDENTHEATERS WOERDEN
  • AnnexCinema Woerden, bioscoop met regulier programma. Klik hier voor de website.
  • Theater Het Klooster, klik hier voor de website.
  • Theater Snater, klik hier voor de website.

Natuur en parken in Woerden

De Prins Bernhardlaan in Woerden
De Prins Bernhardlaan in Woerden

Om volop van de natuur te genieten hoef je niet af te reizen naar Woerden. De rivier de Oude Rijn loopt door Woerden heen, de wallen zijn groen en je kunt lekker ontspannen in het Brediuspark naast de binnenstad. Tot je rust kun je dus wel komen in Woerden, maar uitgebreid de natuur in lukt niet. Als je 30 kilometer richting het oosten bent kun je volop genieten in de Utrechtse Heuvelrug.

Stappen in Woerden

Kasteel Woerden
Kasteel Woerden


Woerden is van alle gemakken voorzien om een avondje te stappen, van cafés tot een club en een discotheek. Voor het grootse stapgebeuren kun je wel beter naar e studentenstad Utrecht gaan.

Meer foto's van Woerden