Gracht binnenstad Utrecht in sfeerverlichting
De binnenstad in de winterse sfeer!
In de winter ‘s avonds een stad bezoeken! Waarom? Het is gewoon hartstikke gezellig! De winter is koud maar heeft zoals iedereen weet ook een gezellig karakter. Buiten is het koud en vroeg donker, binnen lekker warm en met verlichting en kaarsjes maak je het dan erg gezellig. Het lijkt buiten koud en kil, maar als je een binnenstad binnenloopt krijg je het bijna alweer warm van de gezellige sfeer. Bijna alle gemeenten doen hun uiterste best de binnenstad gezellig aan te kleden en te verlichten.

Profiteren van de gezelligheid doe je uiteraard het beste op de koopavond, deze is altijd op donderdag of vrijdag. Op OnzeSteden.nl vind je bij elke stad op welke avond er koopavond is.

Winkelstraat Groningen met kerstverlichting_Boulevard Scheveningen

Activiteiten
De meeste gemeenten hebben ook wel iets georganiseerd om er gezellig op uit te gaan en van de stad te genieten, enkele steden hebben evenementen met licht, vele steden hebben een schaatsbaan met koek en zopie en uiteraard ontbreekt een kerstmarkt niet in veel steden. Ook de kerstmarkten in Nederland vind je elk jaar op OnzeSteden.nl
Verlichte brug in Meppel_Vrijthof Maastricht bij Nacht


Licht evenementen:
Ontdek een leuke stad op OnzeSteden.nl:

 

 

Gouda stadhuis bij nacht, Gouda town house by night
Kinderen op schaatsbaan in Leiden