Kerstmarkt Drunen 2021

Van 18 december 2021 tot en met 19-12-2021
VANDAAG OPEN:
Nee

Van 17:00 tot 22:00

Let op! Er zijn uitzondering(en):

Zaterdagavond 18 december van 17.00 tot 22.00 uur
zondagmiddag 19 december van 12.00 tot 17.00 uur

Aantal kramen: Nog onbekend
Entree: Gratis


Beleef de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in het centrum van Drunen

Een sfeervol centrum boordenvol kraampjes, kerstlichtjes, gezang, optredens en de geur van een brandend houtvuur. Dat is Dickensfestijn Drunen op zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 december. Gedurende deze avond en dag verandert het straatbeeld van Drunen voor de 15e keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.

Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Er hangt een geur van gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliedjes, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes completeren de sprookjesachtige sfeer.

Er is een grote kerstmarkt in het centrum en overal zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstraat. Op zondag flaneren acteurs door de straten tijdens de Dickensparade. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de kerstmarkt. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. Een spectaculaire roofvogelshow bekijken, dieren in de kerststal aaien, griezelen op het kerkhof, levende standbeelden, naar straatartiesten en stadsomroepers luisteren. Kortom, we zorgen voor een onvergetelijke avond en dag!

Diverse bezienswaardigheden:
• De sfeervolle kerstmarkt bezoekt u in de Hugo de Grootstraat, Aalbersestraat, Torenstraat, Grotestraat en Stationsstraat. U vindt er leuke kerstcadeaus en handwerkers demonstreren hun ambacht.
• De winkels en horeca zijn zondag geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur en verkopen vanuit houten kersthuisjes diverse lekkernijen en producten.
• In de Sint Lambertuskerk kunt u de prachtige kerststal bezoeken en luisteren naar diverse optredens, waaronder op zondag een speciaal concert van het Symfonisch Blaas Orkest van Harmonie Drunen met tenor Mario Veltman.
• Bezoek de bijzondere Dickensstreet naast het gemeentehuis met allerlei optredens.
• Er zijn diverse straattheaters verspreid over het evenement, levende standbeelden, steltenlopers, antieke fietsen en dorpsomroepers. Straatmuzikanten spelen kerstmuziek op accordeon, viool, saxofoon en fluit.
• Zondag is om 14.00 uur en om 16.00 uur de Dickensparade.
• In de Grotestraat staat een levende kerststal en er is een spectaculaire roofvogelshow op zondag.
• Op het Raadhuisplein staat een schaapsherder met zijn kudde schapen. Er zijn ezeltjes, een paardenkoets en de ganzenhoeder loopt in ganzenpas door het centrum.
• Op het goede doelenplein in de Aalbersestraat staan diverse lokale verenigingen.
• Zaterdagavond om 17.00 uur openen we het Dickensfestijn bij het kerstvuur op het Raadhuisplein. Op dezelfde plaats sluiten we het evenement zondag om 17.00 uur af met een muzikale finale.

Locatie kerstmarkt


Grotere kaart weergeven

Foto's